Şap Ustası

Kuşadası Şap Ustası

İŞ TANIMI
Şap ustası, inşaat sektöründe zemin hazırlığı ve düzeltme işlemlerinde uzmanlaşmış bir meslek grubudur. Betonarme yapılar üzerindeki son katmanı oluşturan şap, zeminin düzgün, sağlam ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlar. Şap ustaları, bu işlemi özel ekipman ve malzemeler kullanarak, titizlikle gerçekleştirirler..

Zemin Hazırlığı: Şap uygulamasına başlamadan önce zemin iyice temizlenir, pürüzler giderilir ve gerektiğinde astarlanır. 
Şap Karışımının Hazırlanması: Çimento, kum, su ve bazen özel katkı maddeleri kullanılarak şap karışımı hazırlanır. Karışımın kıvamı ve dayanımı, uygulama alanına göre belirlenir.
Şap Uygulaması: Hazırlanan harç, özel aletler yardımıyla zemine eşit kalınlıkta yayılır ve düzlenir. 
Düzeltme İşlemleri: Şap yüzeyi, özel aletlerle düzeltilerek pürüzsüz bir hale getirilir. 
Şapın Kuruması: Uygulanan şapın belirli bir süre kuruması beklenir. 
Derz Doldurma: Gerekli durumlarda şap üzerindeki derzler doldurulur. 
Son Kat İşlemleri: Gerekli durumlarda şap üzerine parke, seramik veya diğer kaplama malzemeleri uygulanabilir.
ÇALIŞMA TÜRÜ
1. Part Time İş
2. Tam Zamanlı İş
İŞ EĞİTİMİ
Şap ustası, binanın iç veya dış mekanlarında, zeminleri düzeltmek, güçlendirmek ve istenen eğimi sağlayabilecek, şap uygulaması hakkında tecrübesi olan, inşaat sürecinde binanın dayanıklılığı, estetiğini önceleyen şap deneyiminin olması yeterlidir.

KONUM
Kuşadası Merkez, Davutlar, Güzelçamlı ve Köyler
ÜCRET/MAAŞ
Çalışma Yöntemine göre maaş belirlenecektir.

Part Time ( Süreli Çalışma)

Part time çalışma şartları, tam zamanlı çalışan personele uygulanan şartlardan farklı olamaz. Yine İş Kanunu yönetmeliğine göre iki farklı çalışma sistemine tabi personeller için aynı şartların sağlanması gerekmektedir. 
Part Time çalışma, İş Kanunu maddelerine göre kısmi süreli çalışma, tam zamanlı çalışma süresinin 2/3 oranında mesai yapan personelin çalışma sistemine verilen addır.
Part time çalışmada, bir aylık süreçte 7,5 saatlik çalışma için 1 güne tekabül eder. Her 7.5 çalışma saati 1 gün sigorta primine eşittir. Örnek verecek olursak ayda 120 saat çalışan bir personelin sigorta primini hesaplamak için 120 saati 7.5 ile bölmemiz gerekir. Bu işlemi gerçekleştirdiğimizde sonuç 16 çıkmaktadır. Yani ay sonunda 120 saat çalışan personele 16 gün üzerinden sigorta prim bildirimi yapılır.
Bir ay içerisinde çalışma saatlerine göre sigorta pirim bildirimi ile maaş belirlenecektir.

WhatsApp İletişim için Tıklayın

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?